سانسوریا
از گیاهان مقاوم و متنوع آپارتمانی است. در دکوراسیون گیاهی منازل و ادارات نقش مهمی را ایفا میکند. سانسوریا دارای گونه های بسیار متنوعی است.
نور : نیاز نوری متوسطی دارد، برخلاف تصور عمومی در نور کم فقط تا مدتی دوام خواهد داشت ولی رشد و سلامت گیاه دچار مشکل خواهد شد.
آبیاری: برای آبیاری اجازه بدید دوسوم حجم خاک خشک شود، گیاه را سیراب کنید . از کاشت گیاه در گلدانهای کشیده جدا خودداری کنید
رطوبت : رطوبت محیط منزل براش کافی است
خاک : خاک با زهکش مناسب را می پسندد، اگر از بستر های کشت مخلوط آماده استفاده میکنید تا سی درصد ماسه شسته شده به خاک اضافه کنید
گیاهپزشکی
لکه برگی قارچی
مهمترین مشکل نگهداری سانسوریا معمولا بیماری های قارچی بخصوص لکه برگی هاست . ایجاد لکه های نارنجی ، قهوه ای که منجر به خشک شدن برگها و بدشکی میشود. لکه ها معمولا روی قسمتهای مختلف برگ ایجاد میشوند.
نور و تهویه را افزایش بدید و از قارچکش مناسب بصورت اسپری و آبیاری استفاده کنید.
پوسیدگی ریشه
اگر برگهای سانسوریاتون یکی یکی از قسمت نزدیک خاک در حال سست شدن و نرم شدن هستند صد در صد گیاهتون درگیر پوسیدگی ریشه شده است. آبیاری نامناسب ، گلدان بزرگ و خیس ماندن بلند مدت خاک و بیماری قارچی باعث پوسیدگی های ریشه میشود.
گیاه را از خاک خارج کنید تمام قسمتهای پوسیده را جدا کنید با قارچکش کاربندازیم ضد عفونی کنید و درخاک مناسب بکارید.
کنه زرد شرقی
از آفات بسیار خطرناک در سانسوریا است و خیلی از مواقع با بیماری قارچی اشتباه گرفته می شود و متاسفانه به دلیل درمان غلط گیاه از دست میرود.
دقت کنید محل ایجاد لکه و فعالیت کنه ها در منطقه طوقه یعنی نزدیک به خاک است ، لکه های زنک مانند ایجاد می شود و گیاه دچار پوسیدگی خواهد شد.
گیاه آلوده را از سایر گیاهان جدا کنید از کنه کش مناسب مانند ابامکتین استفاده کنید. در صورت شدید بودن آلودگی بوته آلوده را حذف کنید یا قلمه بزنید.