کودها و مواد تقویتی

کوددهی گیاهان آپارتمانی

کوددهی گیاهان آپارتمانی

تمام گیاهان آپارتمانی که در منزل نگهداری میشوند به کود دهی مرتب در طول سال احتیاج دارند. فقط کاکتوس ها یا گیاهانی که در پاییز ممکن است دچار خزان شوند نیاز به کوددهی در پاییز و زمستان ندارند.

عناصر مورد نیاز گیاهان کدامند؟ 

گیاهان آب و دی اکسید کربن را ازطریق آبیاری و هوا جذب میکنند ولی سایر عناصر اصلی  را باید از طریق کوددهی بدست بیاورند.

عناصر مورد نیاز گیاهان به دو دسته پر مصرف و کم مصرف تقسیم میشود. از آنجایی که خاک یا بستر کشت گیاهان آپارتمانی فقیر است باید این عناصر بطور منظم  در اختیار گیاه قرار بگیرد.

عناصر پر مصرف

شامل ازت یا نیتروژن N، فسفرP و پتاسیم  K است. نقش اصلی ازت در رشد شاخسار و برگهاست . فسفر نقش اصلی در رشد ریشه دارد و پتاسیم در گلدهی و باروری و سلامت گیاه موثر است. کوددهای حاوی این عناصر به نام کود های NPK معروف هستند. این کودها معمولا درصدهای مختلفی از این عناصر را دارا هستند که بصورت اعدادی روی کود نوشته میشود، عدد سمت راست مربوط به پتاس، عدد وسط مربوط به فسفر و عدد سمت چپ مربوط به ازت است. مثلا کود 20،20،20 حاوی بیست درصد از موادی است که که این عناصر را دارا هستند. کود 10،52،10 کود فسفر بالاست که حاوی 52 درصد ترکیبات فسفر دار است  و به کودهای ریشه دهی معروفند. کود 12،12،36 حاوری 36 درصد پتاسیم است به کوددهای پتاس بالا یا گلدهی معروف اند.

عناصر ریز مغذی یا کم مصرف

شامل آهن، مس، روی، کبالت، مولیبدن،بر، منگنز هستند. این عناصر نیز برای رشد و سلامت گیاه لازم هستند ولی درصد مصرف خیلی کمتری نسبت به عناصر پرمصرف دارند. بصورت حروف اختصاری TE روی بسته بندی کودهای کامل نشان داده میشوند. معمولا کودهای NPK حاوی مقادیر کمی از این عناصر نیز هستند ولی بهتر است که این عناصر بطور جداگانه هم با کوددهی به گیاهان داده شوند.

چه کودی برای گیاهان آپارتمانی مناسب است ؟

باید به این نکته توجه کنید که گیاهان مختلف نیاز کودی متقاوتی دارند و شاید یک نوع کود برای همه گیاهان مناسب نباشد. پس ابتدا در مورد کود مناسب گیاهانتان اطلاعات درست کسب کنید.

کود عمومی برای گیاهان آپارتمانی کود سه بیست است که باید در فصل بهار و تابستان هر دو هفته درمیان و از پاییز ماهی یکبار مصرف شود. برای گیاهان ابلق سه بیست را با غلظت کمتر استفاده کنید و گاهی کود های پتاس بالا را جایگزین کنید.

اگر سانسوریا یا زامیفولیا دارید بجای سه بیست کودهای فسفر و پتاس بالا استفاده کنید که گیاه سریع ریشه پرکند و پاجوشدهی افزایش یابد.

برای ساکولنتها (گیاهان گوشتی و  کاکتوس ها) بجای سه بیست از کودهای پتاس بالا استفاده کنید. مصرف کوددهایی با ازت بالا برای این گیاهان توصیه نمی شود.

بهتر است کود آهن برای گیاهان برگ سبز هر 45 روز یکبار مصرف شود . در گیاهان ابلق و برگ رنگی در صورت کمبود با نظر کارشناس مصرف شود.

کود عناصر ریز مغذی هم 45 روز یکبار برای همه گیاهان مناسب است.

توجه کنید کوددها همزمان استفاده نشود حداقل 7تا10 روز بین مصرف دو نوع کود فاصله بندازید.

زمانی که گیاه بیمار است یا دچار آفت است از کود دادن خودداری کنید.

زمانی که گیاهی را تازه میخرید یا تعویض خاک میکنید 2 تا 3 هفته بعد کوددهی را شروع کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *